#hanzsu

regény, zene

6 random zene a Léggömbök olvasásához, I. rész

2016. november 10.

Indexkép

Sikerrel kiróbáltam, hogyan tudok az oldalra videókat illeszteni. Ha már kipróbáltam, rittyentettem köré egy kis muzikális töltetű bejegyzést, hogy legyen ilyen is. Fogadjátok szeretettel. :)

Az alábbiakban összegyűjtöttem pár vegyes - tényleg nagyon más stílusú - számot, amit szeretettel ajánlok, ha épp a könyvet olvasod, vagy kedved támadt hozzájuk. Persze ezer olyan dal van, amire szerettem írni, vagy a hatásukra új jelenetek jelentek meg a fejemben - a teljesen új, divatos vagy alternatív zenék közt is akad ilyen bőségesen -, de most lássuk (halljuk) az első, nyúlfarknyira rövidített listát, természetesen nem minőségi sorrendben, és a teljesség igénye nélkül; ahogy épp eszembe jutnak így éjnek évadján.

1. Rögtön egy ropogós újdonsággal nyitnék, méghozzá a OneRepublic: Kids című számával. Egyszerűen azért, mert beleszerettem a hangulatába. Nem mellesleg a mondanivalója... Na jó, ezt döntsétek el ti! :)

2. The Calling: Stigmatized. Sokan megbélyegezve élünk, köztük a főhőseim is. Erről szól ez a dal, amit szintén érdemes lefordítani magyarra. Vagy csak egyszerűen hallgatni.

3. Jeremy Camp - Trust in you. Ez eredetileg egy vallásos szám, de személy szerint más értelmezést képzelek hozzá, amitől mindig képes felemelni (egy fontos jelenet született a hallgatása közben, majd egyszer elárulom, hogy pontosan melyik).

4. Hijo de la Luna, kihagyhatatlan. Nem is tudok mást elképzelni egy jó kis gimis keringő aláfestésének.

5. Fogadjunk, hogy ezt még nem ismeritek! A Sakin & Friends egy román DJ(-csapat), aki(k)nek sikerült összehozni ezt a jó kis számot. Annak idején persze a hosszú dobeffektes intrót nem  tolta le a Pilis-rádió (igen, még ott hallottam először, az "őskorban":), de így se rossz azért. Imádtam írni a Wait For You-ra (is).

6. Politika ide, politika oda, nagy Euróvízió-rajongó vagyok (perszetudomsoseaznyeraki... tu-údom! :) Azért nézem, mert néha, ha nem is a győztesek közt, de ilyen gyöngyszemekre akadni. Dubstep, egy kis őrjöngés, érzelmek, egy rekedt pasas, kell ez! Vagy nem? Aram. Nem vagy egyedül. De nem ám!